Melyik porszívót válasszuk otthonra?

A 21. században élünk, amikor az otthonaink tele vannak modern háztartási gépekkel, melyek közül a porszívó a mostani cikkünk témája. Viszont a különböző gépek nagyon eltérő mutatószámokkal rendelkeznek, így nem mindig egyszerű eldönteni, hogy melyiket válasszuk az otthonunkba.

Mindenekelőtt az eszköz fogyasztását és szívóerejét érdemes megvizsgálni. Az energiahatékonysági osztály az egyik legfontosabb paraméter ezen belül, illetve fontos kideríteni a visszafújt levegő portartalmát, hiszen a tiszta levegő az otthonunk rendkívül fontos eleme. Egy kiváló készülék nem csak a padlón fog megfelelően teljesíteni, hanem a szőnyegen is.

A lakhelyünk nagysága, a szobák száma és ezek mérete döntően befolyásolja azt, hogy mit keresünk egy porszívóban és melyik lenne a legoptimálisabb megoldás a számunkra. Ebben az esetben az is érdemes tovább elemezni, hogy hány szőnyeggel rendelkezünk és ezek mekkora arányban borítják az lakhelyünk padlózatát.

Egy allergiás családtag, illetve egy kisgyermek is megváltoztatja a számunkra megfelelő porszívó kiválasztását, hiszen ebben az esetben fontos tényező a visszabocsátott levegő portartalma. Illetve a kisbabával rendelkező családok számára a nedves porszívónak a kialakítása az egyik legkiválóbb lehetőség, hiszen sok ételmaradékot, folyadékot kell gyakran feltakarítani. Sőt, még a kisállatokat is figyelembe kell venni mielőtt döntenénk, hiszen nem minden készülék tudja eltüntetni a szőrszálakat.

Végül pedig azt is ki kell emelni, hogy minél csendesebb egy porszívó, annál jobban szeretik az emberek és a fogyasztása is kifejezetten fontos, főleg, ha gyakori használatra lesz vásárolva.